Mavi turla deniz sefası başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve denizi görme fırsatı bulamayan vatandaşları sahillerle buluşturmak amacıyla düzenlenen Mudanya-Armutlu arası ücretsiz Mavi Tur seferleri başladı.



Mavi Tur Körfez Seferleri’nin başlaması nedeniyle Mudanya iskelesinde tören düzenlendi. Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, maddi imkansızlıklar nedeniyle denize gitme fırsatı bulamayan vatandaşların, bu değerleri en iyi şekilde yaşaması amacıyla düzenledikleri Mavi Tur sayesinde bugüne kadar 80 bin vatandaşın denizle buluştuğunu söyledi.

“Bu güzelliği yaşatarak hissettireceğiz”

Bursa’nın ovasından dağına, tarihi ve kültürel mirasından denizine kadar tüm değerlerinin vatandaşlar tarafından hissedilmesi için çaba harcadıklarını belirten Başkan Altepe, “Bursa’nın güzelliklerinden biri de sahiller. Körfez artık Büyükşehir’in sınırlarında. Bunu hissettirmek için sahil düzenlemelerinden iskelelerin onarımına kadar gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Aynı zamanda körfezde de sirkülasyonun sağlanması ve bu güzelliğin herkese yaşatılması için düzenlendiğimiz ücretsiz körfez seferlerini başlatıyoruz. Denizi görme ve bu güzellikleri yaşama şansını yakalayamayan halkımızı oturdukları bölgelerden belediye otobüsleriyle alıp, buraya getiriyoruz. Onların da denizin keyfini çıkarmasını sağlıyoruz. Sadece kent merkezi değil tüm ilçelerimizden alınan vatandaşlarımız sahillerin keyfini çıkarma fırsatı buluyor” diye konuştu. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde Mudanyalıların menfaatleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından bu yıl 6’ncı kez düzenlenen Mavi Tur seferi öncesi pasta kesen protokol üyeleri daha sonra, gemiye binen vatandaşları el sallayarak uğurladı. Sırameşeler, Yenikaraman, Çırpan, Esenevler, Yiğitler, Üçevler, Yeni Mahalle, Bağlarbaşı, Yunuseli, Minareliçavuş mahallerinden gelen 450 kişi Mavi Tur’la deniz sefasına başladı.

Mudanya için işbirliği

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iskeledeki törenin ardından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret etti. Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi’nin de katıldığı ziyarette konuşan Başkan Altepe, ulaşımdan sahil düzenlemeye, tarihi kültürel mirastan spora kadar geçen dönem Mudanya’ya ya önemli hizmetler kazandırdıklarını hatırlatarak, Mudanya’nın tam bir turizm kenti olması için bu dönem de işbirliği içinde çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’da Mudanya ve Bursa’nın geleceğine yönelik her türlü çalışmaya katkı vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Kaynak: http://www.bursa.bel.tr/mavi-turla-deniz-sefasi-basladi/haber/17021/

Yorum yazmak ister misin?

"Mavi turla deniz sefası başladı" yazısına adet yorum yapılmış.
Mavi turla deniz sefası başladı