Konut fiyatları uçan Balat kan ağlıyor

Düne kadar Bursa`nın piknik alanı olarak bilinen Balat son günlerde lüks villa ve dairelerin boy gösterdiği bir mahalle durumuna geldi. Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Balat Mahallesi'nde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayanların gözdesi olurken, konut fiyatları da dudak uçuklatıyor. En düşük dairenin 300 bin liraya alıcı bulduğu Balat'ta ne okul, ne sağlık ocağı, ne sosyal yaşam alanı, ne de bir düğün salonu var. İsmi nedeniyle Balat'tan satılık daire alanlar hizmetten yoksun bu bölgede yaşamayı şimdilik çok tercih etmiyorlar.


Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Balat Mahallesi muhtarı Ersin Yetik, Bursada Bugün'e yaptığı açıklamada, birkaç yıla kadar tarım ile uğraşan Balat'ın artık tarımı bıraktığını, tarım arazilerinin apartman ve villaya dönüştüğünü söyledi. Son yılların lüks konutta en trend bölgelerinden birisi konumuna gelen Balat, arz-talep dengesi doğrultusunda satılık daire ve konut fiyatlarının da aynı oranda yükseldiği bir semt haline geldi. 

BALAT`TA KONUT FİYATLARI UÇTU AMA...

Bursa'nın en popüler yerinin Balat olduğuna işaret eden muhtar Ersin Yetik, "Eskiden Bursa'da Kükürtlü ve Çekirge vardı. Sonra Bademli popüler oldu, şimdi ise Balat zenginler Balat'ta oturuyor deniliyor, fiyatlar en düşük satılık daire 300-450 bin lira civarında ancak Balat o kadar popüler bir yer değil. Balat'ta ne bir okul var, ne bir sağlık ocağı, ne düğün salonu, ne pazaryeri, ne de sosyal bir ortam yok. İstanbul, Ankara ve İzmir'den zenginler gelip buradan daire alıyor. Bakıyor bir şey bulamayınca pişman olup geri dönüyor" dedi.

BALAT`TA SAĞLIK OCAĞI BİLE YOK

Balat'ın sadece ismi olduğunu belirten Yetik, "Balat'ta oturanlar 6-7 kilometre uzaklıktaki sağlık ocağına gitmek zorunda kalıyor. Bu kişinin aracı yoksa vay haline. Bazı birbirine yakın mahallelerde 500 metrede bir sağlık ocağı var. Sağlık ocağı ile ilgili müracaatımızı yaptık. Büyük bir heyecanla geldiler ancak ortada bir şey yok. Sağlık ocağı yapılması için gerekli arazimiz olmasına rağmen bir sonuç alamadık" diye konuştu.

BALAT`TA OKUL ARAZİSİ VAR, OKUL YAPAN YOK

Eğitimde de büyük sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Ersin Yetik, sözlerini şöyle sürdürdü; "Mahallemizde 2 bin öğrencimiz var, bir okulumuz yok. Okul için 8 bin metrekare arazimiz var, hatta tapusu bile var, okulu yapan yok. Milli Eğitim'e müracaat etmemize rağmen somut bir adım atılmadı. Bize deseler ki, 'Hayırsever bul da yapalım', biz hayırseveri de buluruz, yaptırırız da. Doğanköy, Minareliçavuş ve Emek gibi uzak mesafedeki okullara öğrencilerimiz eğitim için gidiyor. Bu öğrencilere yapılan bir işkencedir. Geçen gün annesiyle okula giden 5 yaşındaki çocuk, cezaevinin orada karşıdan karşıya geçerken annesinin elinde kurtuluyor ve hızla gelen aracın altında kaldı."

BALAT CAZİBE MERKEZİ NASIL OLUR?

Balat Piknik Alanı'nda belediye tarafından önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Yetik, "Piknik alanımızda yeni yapılan çalışmayla daha modern ve cazip bir hale gelecek. Pazaryeri ve spor kompleksi de Balat için acil yapılması gereken hizmetler arasında yer alıyor. Balat'ın cazip hale gelmesi için sağlık ocağı, okul, pazaryeri, sosyal yaşam alanları, spor kompleksi yapılması şart. Balat oksijen deposu, doğa harikası bir yer. Mudanya'ya yakın olmasıyla da deniz de yakınımızda. Hizmet olduğu takdirde Bursa'nın en gözde mahallesi Balat olacağına inanıyorum" dedi.

Balat satılık daire ilanları için; ( http://www.olayemlak.com/bursa/emlak/satilik/daire/nilufer/index.html&semt=Balat ) sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bursada Bugün


Balat Satılık Daire Fiyatları Mayıs 2014

2014 yılı Mayıs ayı başı itibariyle Balattaki satılık daire fiyatlarına bir göz atalım..... DEVAMINI OKU »


Yorum yazmak ister misin?

"Konut fiyatları uçan Balat kan ağlıyor" yazısına adet yorum yapılmış.
Konut fiyatları uçan Balat kan ağlıyor