İstanbul Yolunda Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Bursa için büyük öneme sahip, İstanbul Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiyor. Bu projedeki en önemli detay Bursa Terminali - Kent Meydanı hattında işleyecek olan tramvay projesi..

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan İstanbul yolu kentsel dönüşüm projesi yaklaşık 20 bin metrekare alandaki 60 binanın kamulaştırılmasıyla start alırken, T2 hattı kapsamında yapılacak estetik görünümlü üst geçitler, Beşyol ve Panayır girişlerine yapılacak kavşak düzenlemeleriyle bölgenin çehresi tamamen değişecek. Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem ve kamulaştırma çalışmalarıyla yapacağı en az 300 milyon TL’lik yatırımın, bölgede yapılacak diğer kentsel dönüşüm projelerini tetiklemesi bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul yolunda 2,5 emsal olmasına rağmen bugüne kadar önemli bir dönüşüm sağlanamadığını hatırlatarak, “Sonuçta belediye olarak biz devreye girdik. 60 binanın kamulaştırması için 40 milyon TL harcadık. Kimseyi mağdur etmeden dönüşümü etap etap gerçekleştireceğiz” dedi.

Bugüne kadar kentsel dönüşümü ağırlıklı olarak eski yapı stoğunun bulunduğu alanları yol, spor tesisi, park ve sosyal donatı alanlarına dönüştüren hizmet projeleriyle yürüten ve kent genelinde 4 bine yakın eski binanın yıkımını yapan Büyükşehir Belediyesi, en önemli kentsel dönüşüm projesinin startını veriyor. Uzun süredir İstanbul yolu kentsel dönüşüm projesi üzerinde çalışan Büyükşehir Belediyesi, ilk somut adımı attı. Beşyol Kavşağı’nın doğu cephesindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik alanın dönüşümü için düğmeye basıldı. Söz konusu alan üzerinde yer alan 60 binanın kamulaştırması tamamlanırken, bu kamulaştırmalar için 40 bin TL harcandı. Yol kenarındaki kamulaştırılan binalar yıkım işlemleri için boşaltılırken, bu proje ile eş zamanlı olarak yürüyecek T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattı ile de bölgenin kaderi sil baştan değişecek.


Haberin devamı için http://www.bursa.bel.tr/istanbul-yolunda-buyuk-donusum-basliyor/haber/21127/

İstanbul Yolunda Kentsel Dönüşüm Başlıyor Etiketler




Yorum yazmak ister misin?

"İstanbul Yolunda Kentsel Dönüşüm Başlıyor" yazısına adet yorum yapılmış.
İstanbul Yolunda Kentsel Dönüşüm Başlıyor